2 x Helsinkivinkki

2 x Helsinkivinkki

Somessa varmaan useimmille on tullutkin jo vastaan kaksi Helsingin keskustassa meneillään olevaa taidenäyttelyä. Mielestäni on hienoa, että näyttelyt kiinnostavat todella laajasti eri ikäisiä vierailijoita ja museoista on tulossa ehkä pikkuhiljaa jopa trendi.

Olin pitkään haaveillut Kiasmaan pääsemisestä ja nyt, kun museossa on meneillään näyttely nimeltään Shoplifter, menin vihdoinkin käymään kyseisessä museossa. Itse Kiasman arkkitehtuuri on huikea ja erittäin kuvauksellinen, mutta myös museotilat ovat erittäin miellyttävät normaaliin museokiertelyyn. Tilasarjasta ymmärtää helposti näyttelyn vaihtumisen ja museossa kulkeminen on mukavaa, vaivatonta ja hauskaa. Päänäyttely ja varsinainen syy Kiasmaan menemiselle oli tosiaankin leikkisä Shoplifter, joka oli erittäin mielenkiintoinen ja persoonallinen taidenäyttely. Värikäs ja pörröinen installaatio kannattaa ehdottomasti kokea, halusit sitten nauttia taiteesta niin selfieitä ottamalla tai vaikka jopa lattialla tyynyjen päällä makaamalla ja katselemalla vangitsevia pörröisiä köynnöksiä. Tilassa ollessa kaikki ulkopuolinen oli helppo unohtaa! Shoplifterin voi nähdä Kiasmassa vielä 15.09.2019 saakka.

Sain vanhempani pääsiäisen viettoon luokseni tänne Helsinkiin ja pääsiäisviikonloppuna päästiin vihdoin katsomaan uusin näyttely Amos Rexissä. Magritte on uusi näyttely museossa, joka on mahdollista nähdä aikavälillä 8.2.-19.5.2019, joten vielä muutaman viikon ehtii nähdä näitä hullunhauskoja, surrealistisia taideteoksia. Itse en ehkä ole perinteisimpien öljyväriteosten ystävä, mutta Rene Magritten teokset olivat todella paljon mieleeni. Näyttelystä sai myös inspiraatiota varsinkin taiteilijan tekniikasta pääsykokeisiin treenaamiseen ja itse rakennus on todellakin käymisen arvoinen jo itsessään. Huikeaa arkkitehtuuria, kaunista taidetta ja mukava ympäristö, suosittelen näyttelyä erittäin lämpimästi ♥︎

Suositellut julkaisut

Ei vielä yhtään kommenttia!


Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *