ETÄNÄ OPISKELU TEHO-OPISTOLLA

Etäopiskelua Tampereelta käsin

Muutto Berliiniin on tuonut mulle paljon uusia kokemuksia ja haasteita, mutta se myös tarkoitti Teholla opiskelun kannalta siirtymistä etäkurssille. Tänään ajattelin listata mun kokemuksia etäkurssista, miksi se on omasta mielestäni kannattavaa, ja mikä taas on lähiopetuksessa vähän helpompaa.
Etäkurssia käydään Eliademy nettisivustolla, joka on omien kokemusteni perusteella ollut tosi toimiva ratkaisu. Kaikki luennot kursseilta, töiden kritiikit ja kotitehtävät ladataan sivulle, joten kaikki tarvittava löytyy samoilta sivuilta. Itselläni oli aluksi pieniä vaikeuksia kirjautua Eliademyyn, mutta en ole ainakaan kuullut, että muilla olisi tällaisia ongelmia ollut.
Etäopiskelua Tampereelta käsin

Etäkurssin hyviä puolia:

  • Kaukana asuville etäkurssi on tietenkin ihan huippu juttu. Teho-Opiston kurssit järjestetään Helsingissä, eikä kaikilla kurssille haluavilla ole mahdollisuutta päästä joka viikko paikan päälle. Etänä kaukaa tulevatkin saavat kaikki samat tiedot ja tehtävät, kuin lähikurssilaiset.
  • Valinnan vapaus. Eli se, että saa itse valita koska katsoo luentovideot, tekee tehtävät jne. Kaikilla ei ole käyttää kolmea tuntia viikossa lähikurssiin ja vähän kauempaa paikalle tulevilla myös matkat vievät suhteellisen paljon aikaa. Etäkurssin hyviä puolia on se, että luennoille voi ”osallistua” vaikka aamulla ennen töitä, bussimatkan aikana tai illalla ennen nukkumaanmenoa.
  • Multitasking. Tämä liittyy vähän edelliseen, mutta itse pidän etäkurssissa myös siitä, että luentoja katsoessa voi tehdä myös muita asioita ja säästää siten aikaa. Oman miniläppärini saan kuljetettua mihin vaan ja olenkin katsonut luentoja ruokaa laittaessani, syödessäni ja arkkitehtuurin ennakkotehtäviä tehdessäni. Siitä voi tietysti olla montaa mieltä, kuinka tehokasta multitasking todellisuudessa on, mutta ainakin itselläni se tuntuu toimivan.

Lähikurssin puolesta:

  • Itsekuri. Itselleni on melkoisen vaikeaa itse huolehtia siitä, että teen tehtävät, katson luento- ja kritiikkivideot ajallaan, kun muutakin tehtävää ehkä olisi. Lähikurssille on on helppo joka viikko vain mennä, eikä tarvitse erikseen huolehtia ajankäytöstä.
  • Hyvä yhteishenki. Teholla yhteishenki on tosi kannustava ja varmasti yksi iso syy, miksi Teholaiset menestyvät niin hyvin pääsykokeissa. Kotitehtäviä ja ennakoita tehdään vapaa-ajallakin yhdessä ja somessa kysellään neuvoja ja jaetaan hyviä vinkkejä.
  • Paikan päällä on helpompi kysella opeilta itseä mietityttäviä juttuja, näyttää vanhoja kotitehtäviä jne. Pikatehtävien aikana ja luentovideoiden ulkopuolella saatetaan myös keskustella pääsykokeista tai jakaa hyviä vinkkejä. Näistä tietysti etäkurssilla opiskeleva jää paitsi.

Etäopiskelua Tampereelta käsin
Mulla on ollut hyvä mahdollisuus kokea molempien opiskelutekniikoiden hyvät ja huonot puolet. En voi edelleenkään sanoa, kumpi omasta mielestäni on parempi. Mielestäni se riippuu siitä, miten paljon aikaa kurssille on käytettävissä ja tietysti siitä, missä asuu. Tärkeintä on, että molemmat vaihtoehdot ovat hyviä pääsykokeisiin harjoitteluun ja johtavat varmasti hyviin tuloksiin.
Kuvat Tampereelta, ihanasta kotikaupungistani.

Suositellut julkaisut

1 Comment


Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *