Kevään pääsykoesimulaatiot

Moikka! Kevään pääsykoesimulaatiot ovat nyt ohi ja arvioitu. Molemmat arkkitehtuurin tehtävät olivat mielestäni oppimisen kannalta hyödyllisiä ja sopivasti erilaisia verrattuna Tehon aiempiin tehtäviin. Miten pääsykoesimulaatiot menivät ja millainen fiilis jäi?

Lumenluontilaite

 

Arvosana 3,5

+ ”Käyttömekaniikaltaan todella monipuolinen lumenluontilaite”
– ”Laitteen kolmiulotteisuutta voisi vielä hioa. Vaikea ymmärtää esim minkä varassa lapio-osa pyörii”

Tämä tehtävä oli hauska ja samankaltainen, kuin 2018 arkkitehtuurin pääsykokeiden tehtävä 7 (valmarin rapsutin). Tehtävässä piti luoda lumenluontilaite helikopterin osista ja mukana oli myös kuva erilaisista osista, joita voi esimerkiksi käyttää. Tehtävässä tuli kuvata kolmella kuvalla kuinka laite toimii. Halusin, että laitteessa on useampi toiminto samassa paketissa. Sain ideoitua laitteen noin 20 min aikana ja luonnosteluvaihe oli hyvä ajankäytön ja ideoiden suhteen.

Kun aloin toteuttamaan varsinaista työtä, niin aika hupeni todella nopeasti. Jouduin tekemään paljon korjauksia esimerkiksi mittasuhteisiin ja epäröin pitkään kuinka toteutan lumen. Kun aika loppui, niin osia työstä oli vielä jäänyt värittämättä. Tein työn pienellä yliajalla loppuun, mihin en ole tyytyväinen. Menin hyvin vahvasti idea edellä, mutta esim. kritiikissä sanottu kolmiuloitteisuuden kuvaaminen kärsi. Positiivista kuitenkin on, että opin lisää omasta ajankäytöstä ja mitä kannattaa priorisoida.

Näköalatorni Töölönlahdelle

 

Arvosana 3,5

+ ”hauska kiertyvä modulaarinen idea”
– ”terassitaso sivulla tuntuu sarjassa irralliselta kun ei ole osa kiertyvää jonoa”
– ”erityisen irralliselta tuntuu ylin terassi sienimäisine muotoineen, ilman tätä rakennetta kokonaisuus olisi yhtenäisempi”

Tehtävänannossa oli tarkoitus tehdä näköalatorni Töölönlahdelle ja sen yhteyteen terassi kartongista/paperista. Tätä tehtävää luonnostelin pidempään, koska pallottelin esimerkiksi sen suhteen, miten toteutan terassin ja mihin sijoitan sen. Tehtävässä aika riitti nipin napin, sillä sain liimattua juuri viimeisimmät mittakaavaihmiset kun kolme tuntia oli kulunut. Päädyin lieriömaiseen rakenteeseen, koska se on helppo toteuttaa ja lieriöistä tulee itselleni mieleen Töölössä sijaitseva Sibelius-monumentti.

Tähän tehtävään olin enemmän tyytyväinen, mutta parannettavaa jäi, kuten kritiikissä tulikin ilmi. Terassiratkaisu jäi vähän hätäiseksi ja se tuli myös valmiiksi vasta viime metreillä. Jäi kuitenkin hyvä fiilis, sillä sain tehtyä selkeän ja siistin työn vaaditussa ajassa. Kartonki ja paperi ei ole suosikkimateriaalejani tehdä pienoismalleja, joten oli myös kiva treenata niillä tekemistä lisää ja saada varmuutta omaan tekemiseen.

 

Instagram: @tehoopisto @jesservaus


Ilmoittautuminen syyskuussa alkavalle Maxi-kurssille on alkanut! Harjoittelu vuoden kestävällä Maxi-kurssilla on hauskaa ja tavoitteellista, mikä luo vahvan rutiinin ja antaa vankan pohjan menestymiseen kokeiden jälkeisissä opinnoissakin.

Ilmoittaudu nyt Suomen laajimmalle valmennuskurssille arkkitehtuurin, muotoilun ja taiteiden aloille!

[mk_button dimension=”flat” size=”large” icon=”mk-moon-arrow-right-5″ url=”https://teho-opisto.fi/maxi-valmennuskurssi-arkkitehtuuri-muotoilu-taide/”] TUTUSTU MAXI-KURSSIIN![/mk_button]

Suositellut julkaisut

Ei vielä yhtään kommenttia!


Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *