Lahti ja Muotoiluinstituutti

Susanna Kinnunen, opiskelijablogaaja

image1

Pääsykokeisiin valmistautumista mm. rästitehtävien avulla. Työn tehtävänantona oli suunnitella Valon Voima -näyttelytila. Arviointiperusteina oli tilan ja valon kuvaaminen, suunnittelutaito, sekä ideointi.

PAM! Odottelin kuumeisesti yövuoron jälkeisenä päivänä, että muotsikan kirje tipahtaisi postiluukusta ja sieltähän se lopulta kolahti! Kummastelin ja hätäilin kirjeen ohuutta, mutta repiessäni kuorta auki ja luettuani ensimmäisen rivin, MUOTOILUINSTITUUTIN VALINTAKOE, oloni helpottui ja ensifiilis oli tyytyväisyys. Välillä nimittäin tuntuu että paineet on kovat päästä kokeisiin ja sisälle kouluun – sillä olenhan valmennuskurssilla!
Onneksi tällaiset tuntemukset ovat kuitenkin satunnaisia ja ohimeneviä. Itsekasatut paineet ovat kuitenkin minimaalinen hinta verrattuna siihen paljonko kurssi on antanut ja opettanut. Minulle on syntynyt kurssin myötä vahva tunne siitä, että tiedän mitä kouluissa tällä hetkellä haetaan. Nyt kun pää on ajanhermolla niin pitäisi saada vielä tekniikkaa ja omaa tyyliä vahvistettua. Olen myös ehtinyt harjoitella uusia juttuja kuten tussien käyttöä – joita ei nyt kuitenkaan Lahdessa saa harmikseni käyttää.
image2
Kutsu siis kävi ja nyt on ihmetelty Lahteen tarvittavia välineitä ja vielä enemmän oikeastaan sitä, mitä valintakokeeseen EI saa ottaa. Mukaan tulee pakata; lyijykynät 2H, HB ja 2B (siis vain kolmen kovuisia lyijykyniä?! A-PU-A! Tämä vähän jännittää..), teroitin, mattoveitsi, sakset, geelimäistä pikaliimaa (eli ei kuumaliimaa? Tästäkään en pidä ollenkaan, sillä kuumaliima on niin näppärä ja nopea käyttää – etenkin pääsykokeissa jossa aika on muutenkin rajallista), puuvärit, viivoitin, kumi, teippiä, vesi- tai peitevärit, siveltimet, värinsekoituskuppeja, vesikuppi, pastelliliidut + fixatiivi (!! joita en tänäkään päivänä vielä omista – täytyy siis lähteä liituostoksille), sekä A3-kokoinen jäykkä levy piirtämisen ja leikkaamisen alustaksi.
Paperit tulevat koulun puolesta, joka myös vähän jännittää sillä midi-kurssin aikana olen tottunut tekemään työt tietyille papereille. Tosin 30 euron valintakoemaksulla luulisi saavan ihan kelvolliset materiaalit koulultakin! 🙂
Hyvä vinkki muuten Lahteen hakeville tulevaisuutta ajatellen; varatkaa hotelli tai hostelli ajoissa!! Mieluiten kuukautta tai paria ennen pääsykokeita, vaikka ette tietäisikään saatteko kutsua. Itse jäin nimittäin ilman huonetta ja nyt on tiedossa auto/junarallia joka päivä edestakaisin välillä Helsinki-Lahti neljän päivän ajan! Huonevarauksen saa aina peruttua jos ei kutsua tule ja säästyy ainakin tällaiselta extra-rasitteelta pääsykoepäivinä.
Loppuviikon aion käyttää sopivassa määrin rentoutumiseen ja kokeisiin valmistautuen mm. rästitehtävien ja teholla tehtävän koe-simulaation merkeissä!
image3
Energistä loppuviikkoa!
-Susanna
Ps. Pakko vielä hehkuttaa tehon luentovideoita, jotka kuvataan jokaiselta tunnilta ja lähetetään samana päivänä mailiin – niiden avulla sain melko intensiivisen kertauksen, kun kuuntelin pätkiä 8 tunnin yövuorossa! Toimisi varmasti superhyvin myös salilla stepperiä ja juoksumattoa polkiessa!! 😀

Suositellut julkaisut

Ei vielä yhtään kommenttia!


Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *