Pääsykoesimulaatio | Ajankäyttö

Moi!

Onko siellä muita, joiden pää on ihan hajoamassa tästä ennakkotehtävien tulosten odottelusta? Koitan itse täällä pitää mielen kiireisenä ja optimistisena. Oon koittanut ahkerasti jatkaa treenailua pääsykokeisiin epätietoisuudesta huolimatta, mutta rehellisesti sanottuna ajatukset on pyörineet aika paljon siinä, mitä kirjoitan tänne blogiin jos tiistaina tuleekin huonoja uutisia. Kirjoitti hakemisesta blogia tai ei, on tulosten odottelu tietysti stressaavaa aikaa. Haluaisin kuitenkin ajatella, että mä ja varmasti jokainen teistäkin siellä on tehnyt omien resurssiensa puitteissa parhaansa, joten kävi mitä kävi saadaan olla tyytyväisiä itseemme 🙂 Ja taiteiden alalle pääseminen ei oikeasti ole helppoa, joten hyvillä mielillä sitten ensi vuonna vaan uusi yritys jos niikseen käy! No mutta, onneksi tästä epätietoisuuden piinasta päästään jo parin päivän päästä.

Kevään 1. pääsykoesimulaatio

Tein eilen kevään ekan pääsykoesimulaation, ja ajattelin samalla dokumentoida tekemisen prosessia ja jakaa sen teille. Erityisesti halusin kiinnittää huomiota ajankäyttöön, pääsykokeessahan on yleensä se 3h per tehtävä työskentelyaikaa.

No niinhän tässä sitten kävi, että vähän kaikki tässä simulaatiossa meni pieleen 😀 Eli tämä ei nyt sitten todellakaan ole mikään malliesimerkki! Avaan tässä nyt siis vähän sudenkuoppia, joihin putosin.

Tehtävänanto

Muotoilu:

ÄRSYTTÄVÄT ITIKAT!

Ulkoilu on ihanaa, mutta seesteisen kesäpäivän rauhaa piinaavat itikat. Suunnittele uudenlainen tuotesarja hyttysten torjuntaan. Tuotesarjassa tulee olla kolme versiota tuotteesta: mukana kulkeva retkiversio, yöllä nukkuessa käytettävä tuote ja isommalle porukalle sopiva versio esim puutarhajuhliin.

Toteutus: Esitä A3-paperilla kuvasarja, josta käy ilmi, miten suunnittelemasi tuote toimii käytössä. Työskentelyaika 3h

Arviointiperusteet: Ideointikyky, kertovuus, esitystapa, tuotesarjan muotoilu.

15 min:

Ideointi lähti käyntiin ihan hyvällä pöhinällä ja ajatuksia tuli hyvin mieleen. Ekan vartin aikana listasin paperille kaikki perinteiset ja tällä hetkellä käytössä olevat tavat torjua hyttysiä, ja mieleen tuli haju, ääni ja este, esim. verkko.

 

30 min

Sen jälkeen lähdin miettimään muita mahdollisia (ja ei-realistisia) tapoja, miten hyttysiä voisi torjua. Listasin niitä ja sen jälkeen valitsin ideakseni valon, joka sokaisisi hyttyset. Sitten rupesin miettimään ja luonnostelemaan tuotteita tämän idean ympärille kolmeen tehtävänannossa pyydettyyn tilanteeseen.

1h

Tässä vaiheessa olin miettinyt ideani tuotteiksi ja päättänyt tuotesarjalle nimen ja luonnostellut joka tilanteesta karkeat luonnokset. Nyt jälkikäteen kun katson ideoitani ja työtäni, niin tuotteita olisi voinut muotoilla paljon mielenkiintoisemmaksi ja keskityin ehkä liikaa miettimään sitä, miten hyttyset piirretään kuin suunnittelemaan kiinnostavia tuotteita. Tässä ensimmäinen note-to-self: keskity kokeessa olennaiseen!


1 h 15 min

Tässä vaiheessa kaikki alkoi mennä vähän pieleen 😂 Käytin aika paljon aikaa sen miettimiseen, miten sommittelisin kuvat A3-paperille ja jahkailin liian kauan sovitellen paperille eri sommitteluja ja kumitellen. Sen jälkeen yritin miettiä vaikuttavia perspektiivejä kuvata eri tilanteita enkä oikein ollut tyytyväinen lopputulokseen.

 2h

KIIRE! Päätin pitkästä aikaa tehdä työn tusseilla, joka osoittautui yhdeksi sudenkuopaksi, sillä työssä olisi ollut niin paljon väritettävää. Väritin myös työn osia moneen kertaan, koska en uskaltanut heti ensimmäisellä kerralla käyttää tarpeeksi tummia harmaita & mustaa. Kaiken lisäksi vielä mustekin meinasi loppua.  😂  Kahdessa tunnissa olin siis saanut vain yhden kolmesta kuvasta valmiiksi – tässä myös yksi virhe jota EI kannata tehdä! Eli toinen note-to-self: piirrä tasaisesti koko kuvaa, sillä jos aika loppuu niin työ näyttää silloin edes jossain määrin valmiimmalta.

2h 30 min

Paniikki!  😂 Tässä vaiheessa tajusin, että aika ei tule millään riittämään työn valmiiksi saamiseen kolmessa tunnissa ja rupesin hutiloimaan ihan kunnolla. Tässä vaiheessa mulla oli valmiina 1,5 kuvaa kolmesta.

 

3h

Game over! Tämän verran onnistuin viimeisessä puolessa tunnissa hinkkaamaan. Varsinkin juhlatilanteen kuva jäi tosi keskeneräiseksi.

Ajan loppumisen jälkeen käytin työhön vielä noin tunnin aikaa, mutta se jäi silti aika epäsiistiksi ja varsinkin ylin puutarhakuva hutiloidun näköiseksi. Eipä siis mennyt kovin putkeen tämä simulaatio, mutta ainakin se paljasti, että ajankäyttöä on edelleen aihetta treenata! Haukkasin myös tehtävässä vähän liian ison palan ja esitin liikaa tarpeettomia yksityiskohtia, kun aikaa olisi kannattanut käyttää tuotteiden suunnitteluun ja hiomiseen. Jos nyt tästä jotain positiivista pitäisi löytää, niin noista hyttysistä tuli aika hauskat 😅 Katsotaan miten Tehon opettajat arvioivat työn, palaan asiaan myöhemmin vaikka Tehon Instassa! Ja ensi viikolla tietenkin paljastan myös, jatkuuko matka pääsykokeisiin vai ei 🙂 Tsemppiä kaikille tulosten odotteluun!

 

-Eve

 


Ilmoittautuminen syyskuussa alkavalle Maxi-kurssille on alkanut! Harjoittelu vuoden kestävällä Maxi-kurssilla on hauskaa ja tavoitteellista, mikä luo vahvan rutiinin ja antaa vankan pohjan menestymiseen kokeiden jälkeisissä opinnoissakin.

Ilmoittaudu nyt Suomen laajimmalle valmennuskurssille arkkitehtuurin, muotoilun ja taiteiden aloille!

[mk_button dimension=”flat” size=”large” icon=”mk-moon-arrow-right-5″ url=”https://teho-opisto.fi/maxi-valmennuskurssi-arkkitehtuuri-muotoilu-taide/”] TUTUSTU MAXI-KURSSIIN![/mk_button]

Suositellut julkaisut

Ei vielä yhtään kommenttia!


Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *